Haberler
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜİstiklal Marşımızın 1.Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 92. Yıldönümünü kutluyor, İstiklâl Marşında, Türk Milletinin bağımsızlığa, hakka, vatanına ve dinine bağlılığını dile getiren Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u saygı ve rahmetle anıyoruz.
Tarih 16 Haziran 1936, yer İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanının loş bir odası... Mehmet Akif son günlerini yaşayan bir hastadır. Bir ara söz İstiklal Marşına geldiğinde Mehmet Akif'in gözleri açılır ve hasta bakıcının yardımıyla doğrularak anlatmaya başlar:
"İstiklal Marşı... O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ızdıraplar içinde halis dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.” |
||
|
- Prof.Dr.Yusuf Ziya İrbeç 18 Ocak 2013 Tarihinde Kaş İlçesinde Açılış ve Temel Atma Programına Katıldı
- Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç'in 21.09.2012 Tarihinde Bursa'da Düzenlediği Basın Toplantısının Videosu
- Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç, BM “Konvansiyonel Silah Ticaretinin Kontrolü” Konulu Konferansa Katılıyor.
- Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Nallıhan 18. Geleneksel Tapduk Emre’yi Anma Etkinliklerine Katıldı