Önemli Linkler

YENİ BİR DEMOKRATİK YAPILANMA ARTIK ZORUNLU

Hükümeti, CHP’yi ve partisini eleştiren MHP Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç;

 

YENİ BİR DEMOKRATİK YAPILANMA ARTIK ZORUNLU

MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Türkiye’de mevcut siyasi yapının hızlı değişime ayak uyduramadığını söyledi, “Türk siyaseti artık yeni bir siyasi yapılanmanın zorunluluğu ile karşı karşıyadır. Bu saatten sonra çözüm özür dilemekle değil, katılımcı demokrasi ve özgürlük taleplerine duyarlı olmakla sağlanabilir” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili İrbeç, Gezi Parkı eylemlerinde Vandalizm görüntüleri yaşatanın hükümet olduğunu söyledi. Yusuf Ziya İrbeç, Başbakan Erdoğan’ın iktidarda olduğunu unuttuğunu ve provakatif söylemlerde bulunduğunu ifade ederek:

“En büyük provokatör Başbakan’dır. Bu söylemlerden derhal vazgeçmelidir. Başbakan’ın yeteneksiz alt kadroları ne yapacağını bilemez haldedir. Hülya Avşar’la sorunu çözeceğine inanmaları bile bunun en güzel kanıtıdır. Devlet kurumları ve polis hiç bu kadar yıpranmamıştır. Devlet bütün kazanımlarını kaybetmiştir. Ticaret yaşamına büyük darbe vurulmuştur. Bu darbenin etkileri yıllarca devam edecektir”

CHP VE MHP EVLERE ŞENLİK

Erdoğan’ın mitingleri her kanalda veriliyor, yüzbinlerin sabahlara kadar süren tepkileri verilmiyor ve karşı bir algılama oluşturulması bizzat Başbakanın baskısıyla yapılıyor. Bugün sokağın Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatör yönetimine karşı yürüdüğünü, halka rağmen iktidar olunmayacağını kaydeden İrbeç, açıklamasında partisi MHP ile ana muhalefet CHP’yi de eleştirdi. İrbeç, “Sokaktaki herkes CHP için ‘ambulansın arkasından giden araba’ benzetmesi yapmaktadır. MHP’nin ne yaptığını ise anlamak mümkün değil. MHP’nin takındığı tavır evlere şenlik. Bu durum Türk siyasetinde yeni bir yapılanmanın zorunluluğunu gözler önüne seriyor.

MEVCUT SİYASİ YAPI BAYATLADI, KADRO HAREKETİ ŞART

Mevcut siyasi yapının tamamen bayatladığını vurgulayan MHP Milletvekili İrbeç, şöyle devam etti:

“ Bu davanın haklılığı o kadar aşikar ki; bir araya gelmesi hiç düşünülemeyen çok farklı siyasi yaklaşımları ortak bir noktaya getirdi. Bu gelişmeler karşısında, bütün siyasi partilerimiz toplumun bu dinamizmini anlayamamışlardır. Bu durum, siyasi açıklamalar ve oyalamalarla zapturapt altına alınacak bir şey değildir. Sokak, bugün bütün çatışmaları kesmiş, dün siyasi partilere taraf olan kesimler kol kola girerek bu partilerle bağlarını koparmıştır. On yılı aşkın devam eden bu mevcut idare şekline tepki o kadar derin ve büyük olmuştur ki, hiçbir parti ve hiçbir radikal grup kabul etmeden seslerini ve tepkilerini ancak sokaklarda duyurmak zorunda kalmışlardır. Başka ne yapabilirlerdi ki? Bunların elinde hazır güvenlik kuvveti mi var? Yoksa bir hükümet gücü mü var? Yapacakları son şeyi yaptılar ve bunda da kararlılıkları her halükarda görülüyor. Bu herkesçe kabul ediliyor. Mesele iki ağaç meselesi değildir. Bu bardağı taşıran son damladır. Tepkiler 10 yıllık yönetim şeklinedir.

Büyük bir özgürlük alanı içinde herkesin kendine yer bulduğu büyük demokratik platform kendiliğinden oluşmuştur. Bu sosyolojik tahlil mevcut siyasi yapıların niye bittiğinin de en güzel kanıtıdır. Bugün Türkiye'de 30 yaşın altında bulunan ve 35 milyonu aşan bu kesim mevcut siyasi partilerle artık yürüyemez. Türkiye'de oluşturulacak yeni siyaset çok kısa sürede şekillenir ve lider yerine kadro hareketi olarak karşımıza çıkar. Bu olaylar artık durmaz. Kullanılacak her türlü şiddet iktidar mensuplarına hiç bir kazanç sağlamaz. Fakat millete karşı yapılan haksız ve hukuksuz uygulama algısını arttırır. Durum özür dilemeyi aştı. Bugün artık bambaşka bir boyuta geldi. Sistemin devamı ile ilgili bir boyuta geldi. Kanunsuz uygulamalar, Başbakan Erdoğan’ı çok kınadığı Esad'la aynı kareye soktu.”

ŞİDDET VE ZAFER KAZANMA HIRSI ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Lider baskısından sesini çıkaramayan, ama halkın isyanını anlayan ve bununla bütünleşen çok sayıda milletvekili, bürokrat, işadamı hatta basın olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim basın toplantım bile baskı sonucu hiçbir ekranda yayınlanmadı.

Bu olaylar artık durmaz. Kullanılacak her türkü şiddet iktidar mensuplarına hiçbir kazanç sağlamaz. Fakat millete karşı yapılan haksız ve hukuksuz uygulama algısını arttırır. Zira şimdiki nesil bilgisayarla bütünleşmiş, bilinçli ve organize yeteneği olan vakarlı haliyle modası geçmiş, bayatlamış çözüm önerilerine prim vermez.

 

Site İçi Arama

Twitter

© Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç - 23. ve 24. Dönemler Antalya Milletvekili